پرداخت بیمه بیكاری كرونا به جاماندگان در هفته آینده

بر مبنای آخرین آمارها تابحال ۹۱ هزار نفر از متقاضیان مقرری بیمه بیکاری کرونا را دریافت نکرده اند که پیشبینی می شود در هفته آینده پرداختی ها به جاماندگان واریز شود.

به گزارش مدیرسا به نقل از ایسنا، با شیوع کرونا خیلی از مشاغل و کسب و کارها همچون صنوف و مشاغل خدماتی گرفتار صدمه شدند و این امر به بیکاری نیروهای کار شاغل در این بخشها انجامید. دولت در جهت پشتیبانی از صنوف و کارگران صدمه دیده از کرونا، مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای کمک به صندوق بیمه بیکاری اختصاص داد که با حمایت سازمان برنامه و بودجه، اقدام وزارت کار و همراهی سازمان تأمین اجتماعی و دستگاههای مربوطه، روند واریز مقرری بیمه بیکاری به متقاضیان مشمول و کارگران بیکار شده دنبال شد و در این بین مقرر شد تا بیمه بیکاری سه ماه اسفند ۱۳۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ به کارگران و افراد بیکار شده از کرونا پرداخت گردد.

البته مکانیسم پرداخت بیمه بیکاری ناشی از کرونا طی مدت مذکور بر اساس قانون فعلی بیمه بیکاری انجام نشد بلکه طبق هماهنگی و توافقات صورت گرفته با وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی، فهرست مشمولان توسط سازمان تأمین اجتماعی به سازمان برنامه و بودجه ارسال شد و روند واریز و میزان پرداختی ها از جانب سازمان برنامه و بودجه و از راه خزانه داری کل صورت گرفت. بدین منظور سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری راه اندازی شد تا افراد درخواست خویش را در آن به ثبت رسانده و از مزایای بیمه بیکاری بهره مند شوند.

ثبت نام مشمولان و متقاضیان بیمه بیکاری کرونا در حالی انجام شد که برخی از کارگران و افراد بیکار شده از اسفند سال قبل به علل گوناگونی نظیر اعلام شماره شبای اشتباه یا عدم تعلق شماره حساب مربوطه، ثبت ناقص شماره حساب یا اطلاعات شخصی موفق به ثبت نام در سامانه نشدند. در این بین برخی متقاضیان هم برای اعلام بیکاری به جای ثبت نام در سیستم، به ادارات کار یا مراکز کاریابی محل سکونت خود رجوع کردند که مشکلاتی را به وجود آورد و منجر به جاماندن و قرار نگرفتن نام آنها در فهرست مشمولان شد.

در نهایت اداره کل پشتیبانی از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار اعلام نمود که متقاضیان بیمه بیکاری کرونا که از آغاز خرداد ماه بیکار شده و افرادی که بیکاری آنها از اسفند سال قبل تابحال استمرار یافته به دفاتر پیشخوان دولت رجوع و جهت ورود به سامانه جامع روابط کار احراز هویت کنند و بعد از انجام مراحل احراز هویت به سامانه مذکور وارد شده و نوع بیکاری خویش را از راه خوداظهاری اعلام کنند.

به گفته مدیرکل پشتیبانی از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار، افرادی که در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کردند به چند دسته تقسیم می شوند؛ برخی مقرری بیمه بیکاری که ستاد ملی مقابله با کرونا برای سه ماه متوالی اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ مصوب کرده بود را دریافت نمودند. گروه دوم جاماندگانی هستند که شماره موبایل آنها اشتباه بوده و یا اینکه در سامانه مربوطه ثبت نام نکردند و وزارت کار برای این افراد پیامک فرستاد تا وارد سامانه شوند و اطلاعات خویش را وارد یا به روز رسانی کنند. گروه سوم هم افرادی هستند که به هر علتی شماره حساب بانکی خویش را با تاخیر در سامانه بیمه بیکاری وارد کردند که در نتیجه پیامک وزارت کار هم با تاخیر به آنها ارسال شده است.

بر اساس آخرین آمارها، مقرری ایام بیکاری کرونا در ماههای اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ برای یک میلیون و ۸۲ هزار نفر ـ ماه با مساعدت دولت پرداخت شده است و تابحال ۹۱ هزار نفر موفق به دریافت بیمه بیکاری ایام کرونا نشده اند. وی تصریح کرد: افرادی که بیمه بیکاری دریافت کرده اند چنانچه بیکاری آنها استمرار داشته باشد برای آنها پیامک ارسال می شود ولی این عده منتظر پیامک نباشند و به دفاتر پیشخوان دولت رجوع و اعلام کنند که قصد احراز هویت برای سامانه جامع روابط کار را دارند.

به گفته بابایی، چنانچه افراد یکبار احراز هویت شده باشند، دیگر نیازی به احراز هویت مجدد ندارند با همان رمز ورودی که دریافت نمودند می تواند وارد سامانه جامع روابط کار شوند و مراحل تکمیل اطلاعات و عرضه مدارک لازم را دنبال کنند.

بر اساس آخرین آمارها، مقرری ایام بیکاری کرونا در ماههای اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ برای یک میلیون و ۸۲ هزار نفر ـ ماه با مساعدت دولت پرداخت شده است و تابحال ۹۱ هزار نفر موفق به دریافت بیمه بیکاری ایام کرونا نشده اند.

آنطور که رئیس گروه بیمه بیکاری امور فنی بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی گفته در دو مرحله فهرست این افراد به سازمان برنامه و بودجه ارسال شده و به احتمال بسیار در هفته آینده بیمه بیکاری کرونا برای ۹۱ هزار نفر از جاماندگان واریز خواهد شد.

به گفته وی، حدود ۱۵ هزار نفر هم به علت ایراد در اطلاعاتشان موفق به دریافت بیمه بیکاری نشده اند که هفته آینده فهرست آنها به ادارات کار برای رفع اشکال ارجاع داده می شود.

به گزارش مدیرسا به نقل از ایسنا، افرادی که پس از خرداد همچنان بر سر کار نرفته و بیکاری آنها تداوم داشته مشمول بیمه بیکاری قرار گرفته اند و سازمان تأمین اجتماعی مقرری ایام کرونا را به آنها پرداخت کرده است. البته عده ای از این افراد هنوز مقرری ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت را دریافت نکرده اند که بعد از بررسی و رفع ایراد اطلاعات پرداختی به آنها هم صورت خواهد گرفت.

منبع: