سرپرست وزارت صمت خبر داد ممنوعیت واردات قطعات دارای مشابه ساخت داخل

به گزارش مدیرسا سرپرست وزارت صمت تأمین مواد اولیه تولید را همچون اولویت های اصلی این وزارتخانه ذكر كرد و اظهار داشت: واردات هر قطعه ای در صنعت لوازم خانگی كه توانایی تولید آن در داخل وجود داشته باشد ممنوع می شود.

به گزارش مدیرسا به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، حسین مدرس خیابانی در جلسه امروز خود با انجمن های تولیدی و تولیدکنندگان لوازم خانگی از برنامه ریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تأمین بموقع ارز مورد نیاز کارخانجات برای واردات مواد اولیه خبرداد و تصریح کرد: بر مبنای فرمایشات مقام معظم رهبری، راه نجات کشور جهش تولید و توسعه صادرات است که بر مبنای آن، وزارت صنعت، معدن و تجارت ۴ راهبرد اصلی «جهش تولید»، «تقویت و تعمیق ساخت داخل»، «توسعه صادرات و کنترل واردات» و هم «مدیریت و تنظیم بازار» را سرلوحه کار خود قرار داده است.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: نخستین رکن در تحقق جهش تولید، تأمین مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات از محل تولیدات داخلی و منابع خارجی است که بر مبنای تدابیر صورت گرفته، تأمین مواد اولیه از محل تولید داخلی یکی از اولویت های وزارت صنعت، معدن و تجارت است؛ به نحوی که صنایع پایین دستی بتوانند با کمترین مشکل، مواد اولیه مورد نیاز خویش را از صنایع بالادستی تأمین نمایند.
وی از مأموریت ویژه معاونت امور صنایع وزارت صمت برای بازبینی در سهمیه های بهین یاب اطلاع داد و اظهار داشت: بعضی از رسته های تولیدی و صنایع منتخب، باید به صورت مستقیم مواد اولیه خویش را از کارخانجات خریداری نمایند و بموقع، به مواد اولیه دسترسی داشته باشند؛ این در شرایطی است که تولید کشور، امروز باید مواد اولیه خویش را از مسیرهای ویژه و بدون معطلی دریافت کرده تا بتواند چرخ تولید را در حرکت نگاه دارد.
مدرس خیابانی با اشاره به رایزنی های صورت گرفته با بانک مرکزی جهت تسهیل در رفع تعهد ارزی تولیدکنندگان ارزآور تصریح کرد: امروز بازگشت ارز حاصل از صادرات از جانب تمامی بخش ها، یک اصل است و همه باید نسبت به آن اهتمام ویژه داشته باشند؛ اما برای بازگشت ارز حاصل از صادرات و رفع تعهد ارزی، باید تفاوت های جدی برای تولیدکنندگانی که سرمایه های خویش را از جنس کارخانه و ماشین آلات کرده اند، در تسهیل رفع تعهد ارزی قائل شد و مسیرها را برای آنها هموار کرد.
وی افزود: آن دسته از تولیدکنندگانی که علاوه بر تأمین بازار داخلی و اشتغالزایی، به ارزآوری کشور هم کمک می کنند باید در تأمین مواد اولیه و دریافت تسهیلات در بخش های مختلف، در صف اول ایستاده و خط ویژه ای برای انجام امور خود داشته باشند.
مدرس خیابانی از تدبیر وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تأمین بموقع ارز مورد نیاز تولیدکنندگان در واردات مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات اطلاع داد و اظهار داشت: مسیر اصلی تأمین ارز مورد نیاز واردات مود اولیه برای تولیدکنندگان کشور، از منابع ارزی حاصل از صادرات محصولات معدنی و سایر بخش های صادراتی ارزآور، تعریف شده و به موازات آن، سایر روش های تأمین ارز هم از راه بانک مرکزی در حال پیگیری است؛ اما سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران قول داده تا ارز مورد نیاز واردات مواد اولیه صنایعی همچون لاستیک، لوازم خانگی و خودرو را تقبل کند؛ ضمن اینکه سازمان توسعه تجارت ایران هم به موازات، هماهنگی های لازم برای اختصاص ارز حاصل از صادرات پسته، زعفران، خشکبار، کیف و کفش و شیرینی و شکلات به تأمین مواد اولیه صورت خواهد داد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: به همان اندازه که برای صادرات غیرنفتی کشور مسیر ویژه و سبز ایجاد شده، برای واردات کالاهای غیرضرور و دارای مشابه تولید داخلی چراغ قرمز است و وزارت صنعت، معدن و تجارت، ثبت سفارش کالاهای غیرضرور و دارای مشابه ساخت داخل را ممنوع اعلام نموده است.
وی افزود: در عین حال، واردات مواد اولیه کارخانجات تولیدی، کالاهای اساسی و قطعات مورد نیاز تولید که در داخل ساخته نمی گردد نیز، مورد حمایت جدی وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد.
مدرس خیابانی به راهبرد تعمیق و تقویت ساخت داخلی اشاره و خاطرنشان کرد: جهش تولید، نیازمند تعمیق و توسعه ساخت داخلی است. بنابراین باید میزهای ساخت داخل به صورت مرتب برگزار شده و هدفگذاری های کمی نسبت به داخلی سازی قطعات مورد نیاز صنایع منتخب و ارزآور کشور صورت گیرد تا بتوان میزان رسیدن به هدف را گام به گام پایش کرد.
وی خاطرنشان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت آمادگی دارد تا واردات هر قطعه ای در صنعت لوازم خانگی که توانایی تولید آن در داخل کشور وجود دارد، ممنوع شود؛ اما این ممنوعیت در ثبت سفارش بر مبنای صورتجلسه مشترکی که به تائید انجمن های تخصصی قطعه سازان و صنایع پایین دستی و نظارت معاونت امور صنایع وزارت صمت می رسد، صورت خواهد پذیرفت.
وی اضافه کرد: از طرفی، به تناسب افزایش تولید و بالا رفتن کیفیت قطعات ساخت داخل، کمیسیون ماده یک پا به پای سازندگان داخلی، محدودیت های بیشتری را بر سر راه واردات قطعات دارای مشابه ساخت داخل، اعمال خواهد کرد؛ چونکه نگاه کشور به واردات کالاهای غیرضرور و دارای مشابه ساخت داخل، کاملاً سختگیرانه و با ممنوعیت همراه بوده و در مقابل، برای صادرات خط ویژه و مسیر سبز تعریف کرده است.
مدرس خیابانی همینطور اداره کل مقررات صادرات و واردات و معاونت امور صنایع را مأمور کرد تا در چارچوب برگزاری جلسات مشترک با گمرک جمهوری اسلامی ایران، مشکلات پیش روی وارات و ترخیص تأمین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز تولید را بررسی و از میان بردارد.
وی اضافه کرد: لوازم خانگی همچون صنایعی است که می تواند با تکمیل ظرفیت های خالی کارخانجات خود، شرایط جهش تولید را فراهم سازد؛ ضمن اینکه صادرات می تواند پشتیبان فعال شدن ظرفیت خالی واحدهای تولیدی به لحاظ فروش و بازار شود.
مدرس خیابانی اظهار داشت: شهرک های صنعتی هم زون های ساخت داخلی طراحی و راه اندازی خواهند کرد تا بتوان علاوه بر نمایش دستاوردهای ساخت داخلی در قطعات مورد نیاز صنایع داخلی، نیازهای صنایع مختلف را هم استخراج کرده و تولیدکننده و سازنده را با هم هماهنگ نماید.
وی با تاکید بر لزوم از بین بردن زمینه های قاچاق کالا تصریح کرد: امروز به علت افزایش قیمت ارز، قاچاق توجیه اقتصادی ندارد و بنابراین تولیدکنندگان مأموریت دارند تا با افزایش سطح توان رقابتی خود، زمینه رقابت با کالاهای قاچاق را فراهم کنند؛ اما در این عرصه کیفیت و افزایش قدرت رقابتی حرف اول را می زند.
مدرس خیابانی تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت خانه تولیدکنندگان است و باید مسائل و مشکلات پیش روی آنها را حل و فصل نماید.