سخنگوی صنعت برق اعلام كرد؛ رشد ۴ و نیم درصدی مصرف برق در کشور

سخنگوی صنعت برق اظهار داشت: روز گذشته رکورد ۵۹ هزار و ۹۹۷ مگاوات را در مصرف برق ثبت کردیم که این رقم در مقایسه با روز مشابه سال قبل حدود ۴.۵ درصد رشد را نشان داده است.

مصطفی رجبی مشهدی در یک گفت و گوی تلویزیونی اظهار نمود: بیشترین مصرف برق در تابستان متعلق به وسایل سرمایشی است. از ۵۹ هزار و ۹۹۷ مگاوات برق مصرف شده حدود ۲۷ هزار مگاوات در ارتباط با وسایل و دستگاههای سرمایشی است؛ البته تابحال حدود ۲۳ هزار مگاوات در مدار مصرف قرار گرفته است و بقیه هم در ایام آینده روشن خواهد شد.
وی اظهار داشت: یک سوم از مصرف برق کشور در بخش صنعت و تولید کشور مصرف می شود که صنایع بزرگ و انرژی بر، بخش عمده ای از این مصرف را به خود اختصاص می دهند.
سخنگوی صنعت برق کشور افزود: ما خودمان را برای بدترین شرایط آماده کردیم، یعنی بیشترین مصرف و آن هم رشد ۶ درصدی نسبت به سال قبل است که عدد به حدود ۷۱ هزار مگاوات خواهد رسید. اساسا با تمهیداتی که پیشبینی کردیم و انتظاری که از مردم است برای کاهش مصرف بخصوص در ساعات اوج مصرف تلاش می شود به این اعداد نرسیم.
رجبی مشهدی اظهار داشت: ناترازی برق کشور پارسال حدود ۱۵ هزار مگاوات بود علاوه بر آن حدود ۳ هزار تا ۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات رشد مصرف سالانه داریم؛ اگر قرار بود ناترازی طبق روال قبل باشد ما باید ۱۸ هزار مگاوات ناترازی مصرف برق و تولید را داشته باشیم، اما اقدامات زیادی در بخش تولید صورت گرفته که همچون آن ورود ۶ هزار مگاوات نیروگاه جدید و یا افزایش ظرفیت نیروگاه ها است که یکی از همین نیروگاه ها در ارتباط با نیروگاهی می شود که در اختیار صنعت است.
وی افزود: پس از زمان اوج مصرف سال ۱۴۰۰ توافقنامه ای امضا کردیم و خوشبختانه صنایع خودشان را موظف و مکلف کردند که ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید بسازند یکی از این واحدها به ظرفیت ۱۸۳ مگاوات در تیرماه در مدار تولید قرار می گیرد. البته بخش عمده ای از ۶ هزار مگاوات هم وارد مدار شده و سه تا چهار هزار مگاوات قدرت عملی نیروگاه های ما نسبت به سال قبل بیشتر شده است. همینطور سال جاری نیروگاه ها را نسبت به سال قبل زودتر تعمیر کردیم، ۱۰ هزار مگاوات هم نیروگاه های موجود را ارتقا ظرفیت دادیم.
رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: اگر در بخش اداری بعد از خاتمه کار همه وسایل سرمایشی و وسایل برقی خاموش شود تقریباً حدود هزار مگاوات تا هزار و دویست مگاوات کاهش مصرف را به دنبال خواهد داشت. این به اصطلاح خاتمه کاری که در ساعت ۱۳ و ۳۰ صورت می گیرد البته ما نظارت های دیگری هم سال جاری در بخش اداری داریم.
وی اظهار داشت: همه دستگاههای اجرایی در دوره فعالیت اداره حتما باید ۳۰ درصد مصرف برقشان را نسبت به مدت مشابه هم کاهش بدهند البته تنها ساعت کار اداری نیست که می تواند کمک حال باشد بلکه باید در خلال ساعت کار هم این ۳۰ درصد را کاهش بدهند و همکاران ما هم نظارت کنند سال جاری ادارات مجهز به کنتورهای هوشمند شده و به صورت لحظه ای قابل قرائت هستند.
رجبی مشهدی افزود: در هفته بعد اسامی دستگاههای اداری که رعایت نکرده باشند را اعلام خواهیم کرد. روز به روز رصد می شوند.