رئیس كمیسیون اقتصادی اتاق اصناف تهران: اگر دولت حمایت نكند، اصناف راهی جز تعدیل نیرو ندارند

به گزارش مدیرسا رئیس كمیسیون اقتصادی اتاق اصناف تهران و رئیس اتحادیه كفش های ماشینی تهران با تاكید بر لزوم رسیدگی به بحران بعد از كرونا تصریح كرد: با انتشار كرونا دو ماه اصلی كار و كسب كاملاً تعطیل شد و اصناف ماندند با انبارهایی پر از كالاهای تولید شده كه به ازای تهیه مواد اولیه آن، چك هایی را تحویل داده بودند، ازاین رو نه شرایطی برای فروش داشتند، نه توان پرداخت چك های محول شده و این به معنای ورشكستگی و خالی شدن تمام نقدینگی است.
به گزارش مدیرسا به نقل از ایسنا، علی اژدرکش در ادامه اظهار داشت: توجه به این نکته ضروریست که نیمه دوم سال ۹۸ با نوسان زیاد، دلار افزایش پیدا کرد، با این حساب تولیدکنندگان و کسبه با عنایت به کاهش ارزش نقدینگی خود، تمام تلاش خویش را برای پایدار نگه داشتن واحدهای صنفی و کارگران خود بکار بستند تا به امید خدا در انتهای سال بتوانند تنها بخش کوچکی از زیان های افزایش ارزش دلار را جبران کنند اما متاسفانه کرونا این شرایط را حذف نمود و باز کسبه ماندند با کوهی از مشکلات.
وی تصریح کرد: اسفند و فروردین ماه برای اصناف، هر کدام حکم سه ماه را دارد به این معنا که کسبه معمولا بین ۸ تا ۹ ماه سال را تنها به جهت روشن نگه داشتن چراغ واحدهای صنفی خود و عدم اخراج کارگران، فعالند و تنها بین سه تا چهار ماه می توانند کاسبی کنند، بنابراین طی دو ماه تعطیلی اجباری، اصناف از کدام درآمد باید مخارج بیمه کارگرانی که اساسا در مجموعه حضور نداشتند را پرداخت کنند، دولت اینجاست که حضور و وجودش کاملاً ضروریست.
رئیس اتحادیه کفش های ماشینی تهران خاطرنشان کرد: نوش داروی دولت امروز به درد اصناف می خورد نه بعد از فروپاشیدگی صنوف صدمه دیده، روند کند رسیدگی به مشکلات اصناف نه تنها صدمه های اقتصادی بلکه صدمه های اجتماعی به بدنه کشور وارد می سازد که گاها حتی در طول زمان هم قابل جبران نخواهد بود، ورود بحران سلامت که شیوع کرونا بوده تا بحران اقتصادی و به دنبال آن بحران اجتماعی، آنهم با سرعتی بسیار زیاد، نیازمند درمانی سریع، قطعی و کارشناسانه دارد.
وی افزود: برای حل مشکلات اصناف باید در تیم های تخصصی نظیر ستاد کرونا، از نمایندگان اصناف بهره جست، نگاه کارشناسی احتیاج به حس عمیق و آگاهانه از مشکل دارد و نمی توان بدون حضور کارشناسان آن حرفه، برایشان تصمیمی منطقی گرفت. به قطع یقین با حذف اصناف در ستاد کرونا، درمان هم با تاخیر و هم عاجل نخواهد بود، از دولت محترم خواستارم تا هر چه سریعتر کمیته هایی تشکیل دهد تا بحران بعد از کرونا مورد رسیدگی قرار گیرد و از نخبگان صنفی استفاده نماید که نه تنها می توانند بیماری را درمان کنند بلکه حضورشان در این حوزه، می تواند مسؤلان تصمیم گیرنده را از مشکلات آگاه سازد.
رئیس کمیسیون اقتصادی اتاق اصناف تهران بیان داشت: بخشودگی و یا تخفیف ۵۰ درصدی مالیات اصناف تا آخر شهریور ماه می تواند به اصناف صدمه دیده کمک نماید، از طرفی دولت با پشتیبانی از اصناف با بخشودگی سهم بیمه کارفرمایی می تواند به جهت نگه داشتن کارگران و پرداخت مزد، سنوات عیدی به ایشان، اصناف را امیدوار نماید که شاید بتوانند شش ماهه سال دوم را فعال بماند و دست به تعدیل نیرو نزند، در صورتی که سیل عظیمی از کارگران در اجتماع، بحرانی خطرناک را ببار خواهد آورد.
اژدرکش با انتقاد از تصمیم دولت در جهت تخصیص سامانه ای جدای از سامانه اصناف برای ثبت نام بیان داشت: اصناف دارای سامانه ای به نام “ایرانیان اصناف ” است که تمامی اطلاعات مورد نیاز برای شناسایی واحدهای صنفی را شامل می باشد، پس چرا دولت مبادرت به راه اندازی سامانه ای دیگر می کند تا اصناف در آن سامانه بعد از طی مشکلات بسیار مبادرت به ثبت نام و دریافت کد نمایند، آیا این مبادرت به جز بی احترامی و در نظر نگرفتن اصناف است؟ حال آنکه در تمام دنیا به همه دولت ها ثابت شده است که اگر همه با هم در یک مقصد حرکت نکنند، نخواهند توانست به مقصود مورد نظر برسند.
وی تصریح کرد: همراهی دولت با اصناف و بخش خصوصی که بزرگترین فراکسیون کشور است می تواند منتج به عبور موفقیت آمیز از این بحران شود.

منبع: