شاخص قیمت سازنده محصولات مرغداری های صنعتی در بهار ۱۴۰۲

مدیرسا: بیشترین میزان افزایش قیمت در بین اقلام مرغداری های صنعتی، مربوط به جوجه یک روزه (۹۷.۱ درصد) و بیشترین میزان کاهش قیمت مربوط تخم مرغ خوراکی (۸.۴- درصد) است.

به گزارش مدیرسا به نقل از مهر، نرخ تورم قیمت تولید و خدمات را افزایش داده و به تبع آن با افزایش قیمت تمام شده، نرخ محصولات برای مصرف کننده هم روند افزایشی دارد. هم اکنون هر شانه تخم مرغ ۳۰ عددی بین ۸۵ تا ۱۰۵ هزار تومان در نوسان است و قیمت هر کیلو گرم گوشت مرغ گرم در بازار حدود ۷۸ هزار تومان به فروش می رسد.
بنا بر آمار انتشار یافته از طرف مرکز آمار ایران در فصل بهار ۱۴۰۲ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری های صنعتی کشور نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) به ۳۲.۵ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۲.۲- درصد)، ۳۴.۷ واحد درصد بالا رفته است. بیشترین میزان افزایش قیمت در بین اقلام مرغداری های صنعتی، مربوط به «جوجه یک روزه» (۹۷.۱ درصد) و بیشترین میزان کاهش قیمت مربوط «تخم مرغ خوراکی» (۸.۴- درصد) است.
در همین راستا دبیر انجمن صنفی جوجه یک روزه قیمت جوجه یک روزه گوشتی را ۵ تا ۹ هزار تومان اعلام نمود که قیمت مصوب آن بین ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان است. در همین راستا رییس هیأت مدیره انجمن مرغداران میهن نرخ جوجه یک روزه مرغ تخم گذار را حدود ۲۰ هزار تومان اعلام نمود.
افزایش تورم نقطه به نقطه
در فصل بهار ۱۴۰۲ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری های صنعتی کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۹۷.۴ درصد بوده است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۷۸.۱ درصد) ۱۹.۳ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات مرغداری های صنعتی به ازای تولید قلم های خود در داخل کشور، در فصل بهار ۱۴۰۲ نسبت به فصل بهار ۱۴۰۱، ۹۷.۴ درصد افزایش دارد. در میان قلم های مرغداری های صنعتی، کمترین تورم نقطه به نقطه مربوط به قلم «تخم مرغ خوراکی» (۲۶.۸ درصد) و بیشترین آن مربوط به قلم «جوجه یک روزه» (۱۵۴.۱ درصد) است.
افزایش تورم سالانه
در بهار ۱۴۰۲ تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی در داخل کشور در چهار فصل منتهی به این فصل نسبت به زمان مشابه در سال قبل به ۸۸.۷ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در فصل قبل (۷۶.۶ درصد)، ۱۲.۱ واحد درصد افزایش نشان میدهد. در فصل مورد بررسی، در بین قلم های مرغداری های صنعتی کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به «کود» (۴۶.۷ درصد) و بیشترین آن مربوط به «مرغ گوشتی» (۱۰۶.۲ درصد) است.
شاخص استانی
بررسی شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری های صنعتی کشور در بهار ۱۴۰۲ نشان میدهد که بیشترین میزان افزایش شاخص کل نسبت به فصل قبل مربوط به استان خراسان رضوی با ۷۴.۷ درصد و بیشترین میزان کاهش مربوط به استان تهران با (۴.۳- درصد) بوده است.
بررسی ها نشان میدهد که شاخص کل در فصل جاری نسبت به فصل مشابه سال قبل، در همه استانها با افزایش روبه رو بوده است. بیشترین میزان افزایش مربوط به استان اردبیل با ۲۴۶.۶ درصد و پایین ترین میزان افزایش آن مربوط به استان تهران با ۴۰.۱ درصد است.
برای مشاهده اطلاعات تفصیلی به فایل پیوست مراجعه کنید.

منبع: