روایت اقتصاد ایران در ۲۳ اردیبهشت در انتظار صعود روابط با سعودی!

به گزارش مدیرسا، با سفر وزیر امور اقتصادی و دارایی به عربستان سعودی بعنوان اولین سفر یک مقام رسمی ایران به عربستان بعد از توافق دو کصور، انتظار می رود ارتباط اقتصادی دو کشور به زودی در مدار صعود قرار گیرد.
به گزارش مدیرسا به نقل از ایسنا، در قالب حمایت دولت از بازار سرمایه، امروز دو بسته جدید برای پشتیبانی از این بازار تصویب گردید تا به زودی اجرائی شود.
بعد از رکوردشکنی شاخص بورس در ایام گذشته، برخی از سهامداران نگران تکرار تجربه سالهای قبل بودند، موضوعی که مقامات دولتی آنرا تکذیب و اعلام نمودند که پشتیبانی از بورس ادامه خواهد داشت.
برنامه روز: پشتیبانی از بورس
امروز هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار دو مصوبه مهم برای پشتیبانی از بازار سرمایه را تصویب کرد.
شاخص کل امروز نزولی بود. شاخص کل بورس امروز با ۶۳ هزار و ۶۶۶ واحد کاهش تا رقم دو میلیون و ۲۱۴ هزار واحد کم شد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۲۹ هزار و ۹۰۱ واحد نزول کرد و در رقم ۷۳۴ هزار و ۸۵۱ واحد ایستاد.
عرضه خودرو نیز در بورس ادامه پیدا می کند. دو شنبه هفته جاری ۲۵۰ دستگاه کارا دو کابین و ۲۵۰ دستگاه کارا تک کابین در بورس کالا عرضه می شود. بر این اساس مهلت ثبت سفارش خرید خودرو های مذکور ساعت ۱۶ روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت بوده و بمنظور مدیریت سفارش های دریافتی مشتریان کارگزاران امکان مسدودسازی سفارش های دریافتی را تا ساعت ۱۷ روز یکشنبه خواهند داشت.
چهره روز: خاندوزی
وزیر اقتصاد که به عربستان سعودی سفر کرده، امروز دیدارهای مختلفی داشت. سیداحسان خاندوزی طی سخنانی در اجلاس سالانه بانک توسعه اسلامی (IsDB) اظهار داشت: در ابتدا باید از مدیران بانک توسعه اسلامی تشکر کنم که موضوع بسیار مهم تقویت انتقال دانش جنوب-جنوب و مشارکت کشورهای عضو و سایر حامیان جنوب – جنوب را در برنامه این دوره از اجلاس قرار دادند.
همین طور وزیر اقتصاد در میزگرد بانک توسعه اسلامی راهکارهایی عملیاتی برای تسهیل در انتقال دانش، استفاده از بخش خصوصی و تامین مالی موثرتر پروژه ها از طرف بانک توسعه اسلامی ارائه داد.
در کنار آن، وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه اجلاس سالانه ۲۰۲۳ بانک توسعه اسلامی در جده عربستان سعودی با محمد الجدعان وزیر مالیه این کشور دیدار نمود.
شریک اروپایی روز: آلمانی ها
بررسی اطلاعات ارائه شده از طرف اتاق تجاری تهران نشان میدهد که با وجود افت ارزشی، صادرات وزنی ایران در فروردین امسال رشد داشته است. بدین سان همچنان رقابت میان چین و امارات متحده عربی بر سر تبدیل شدن به شریک اصلی تجاری ایران ادامه دارد، اما امسال نیز چین همچنان این رتبه را به خود مختص کرده است. باقی ماندن آلمان در لیست شرکای اصلی تجاری ایران به عنوان چهارمین واردکننده کالا به کشور نیز از دیگر خاصیت های مهم آمار فروردین است.
وزیر راه و شهرسازی نیز از همکاری با عمانی ها گفت. بذرپاش درباب مذاکرات بین دو کشور و همکاریهای آتی بر پیگیری و اجرائی شدن توافقنامه عشق آباد و عزم دو کشور برای اجرائی شدن آن اصرار کرد و اظهار داشت: در گذشته در قالب موافقتنامه عشق آباد مذاکرات مناسبی بین ایران و عمان وجود داشت. موافقتنامه عشق آباد بین کشورهای ترکمنستان، ازبکستان، عراق، ایران و عمان منعقد شده که موافقتنامه راهبردی است. از ین جهت، توافق شد در سطح وزرا این اعضا یا در ترکمنستان، یا در ایران و حتی در عمان نشستی اجرا شود تا آخرین توافقاتی که در نشست های قبلی انجام شده است را برای اجرائی تر شدن پیگیری نماییم.
بلیت هواپیما نیز همچنان محل بحث باقی مانده است. دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی می گوید: شرکتها هزینه های ثابتی دارند و باید این هزینه ها را پوشش دهند و این یعنی کاهش عرضه از طرف ایرلاین ها منطقی نیست.
تمدید روز: صادرات گاز
وزیر نفت از توافق برای تداوم صادرات گاز به عراق خبر داد. وزیر نفت با یادآوری این که ایران اکنون دو قرارداد انتقال گاز با نیروگاه های بغداد و بصره عراق دارد، اظهار داشت: برمبنای توافق دو طرف این دو قرارداد طی پنچ سال آینده تمدید خواهد شد.
توزیع کارت های سوخت جدید نیز ادامه دارد. مدتی است که کارت سوخت یکی از دغدغه های مالکان خودرویی که کارت سوخت شخصی ندارند، شده است. طبق اعلام تا این لحظه۳۸۰ هزار درخواست صدور کارت سوخت وجود دارد.
در بازار جهانی نیز نفت تغییر قیمت داشت. بهای معاملات نفت برنت با ۸۱ سنت معادل ۱.۱ درصد کاهش، در ۷۴ دلار و ۱۷ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۸ سنت معادل ۱.۲ درصد کاهش، در ۷۰ دلار و چهار سنت در هر بشکه بسته شد.